.: OZONE MAMA :.


OZONE MAMA

WE PLAY IT LOUD & PROUD!

Az Ozone Mama dalai modern felfogásban idézik meg a hatvanas, hetvenes évek zenei- és érzésvilágát. Színpadi produkciójuk friss, energikus és látványos.

Debütáló lemezükkel (’The Starship Has Landed’) 2012-ben Fonogram-díjat nyertek. Második anyaguk, a ’Freedom EP’ 2013-ban látott napvilágot. A korongot indító 'Go'-t a Petőfi Rádió rotációban játszotta, de számos európai, amerikai és kanadai rádió is műsorára tűzte. 'I Really Care' című daluk az egyik legtekintélyesebb nemzetközi szaklap, a Classic Rock Magazine CD mellékletén is megjelent.

A Szeleczki Dávid (ének), Gábor András (gitár, vokál), Dobos Gergely (basszusgitár), Gulyás Máté (dobok, vokál) és Lukács László (billentyűk, vokál) alkotta csapatot a szakmai zsűri a legutóbbi, ’Sonic Glory’ című nagylemezéért 2016-ban "Az év hazai hard rock vagy metal albuma" kategóriában ismét Fonogram-díjjal jutalmazta. A lemezt magas pontszámmal és jó kritikával méltatta - többek közt - a Classic Rock Magazine is.

Az Ozone Mama az elmúlt években olyan nagy nevek előtt kapott fellépési lehetőséget, mint például a Monster Magnet (USA), az Airbourne (AU), a The Darkness (UK), vagy a Kamchatka (SWE). A srácok a hazai klubturnén és fesztiválokon (pl. Sziget) kívül egyre több külföldi koncerten is bemutatkoztak: első európai turnéjukat követően meghívást kaptak a torontói Canadian Music Week-re, majd egy azt követő amerikai koncertre (Niagara Falls, Buffalo). Felléptek továbbá a romániai Danube Rock Festival és Alternative September Rock fesztilválokon, az osztrák picture on festival-on és a németországi End Of Summer Festival-on is.

A zenekar legújabb albuma 'Cosmos Calling' címmel az amerikai Ripple Music gondozásában jelent meg 2018-ban. Ősszel a csapat európai turnéra indul, és az új lemez dalait kilenc országban - többek között Svédországban (Ripple Fest Sweden II.) és Spanyolországban - mutatja majd be.